Nieuws 

 

Groot Nieuws . . . .

 

De leden van "De stichting Vrienden van de Waterstaatserk van Annerveenschekanaal" laten geen mogelijk onbenut om het grote nieuws wereldkundig te maken. Na veertig jaar zwijgen geeft het orgel in hun kerk weer geluid. Diverse media besteden er aandacht aan.

 

Hemmeltied

De programmamakers van Hemmeltied zijn 7 april 2018 in Annerveenschekanaal. Verschillende dorpsbewoners vertellen over onderwerpen die met het dorp te maken hebben. Een van de onderwerpen is het orgel in de Waterstaatskerk. Vanaf 9:50 verteld Jaap Last hierover.

 

 

 

Na veertig jaar

Op 25 april plaatst RTV Drenthe een artikel over het orgel. Tot aan de kerksluiting in de jaren zeventig werd het bespeeld. Het orgel vertoonde toen al serieuze defecten. Er is nooit geld geweest om het orgel in stand te houden.

 

Restauratie

Het benodigde geld voor de restauratie is bij elkaar. Om het orgel te restaureren wordt het uit elkaar gehaald en in onderdelen vervoerd naar de orgelmakerij. RTV Drenthe is daar weer bij en maakt daar een reportage over.

 


 

 

In de kerk hoort een orgel

Zo luidt de kop van het artikel in het Dagblad van het Noorden. Uitvoerig wordt daar stilgestaan bij de restauratie van het orgel.  Een bijzonder instrument dat voor ons nog veel geheimen heeft. Zullen we er achter komen?